.

duminică, 29 mai 2011

Tort- aperitiv

Ingrediente blat:
 250gr faina,
80 gr masline negre tocate
1 lingura de boia dulce
1lingurita condimente (oregano,cimbru,rozmarin)
2 catei de usturoi
20 gr drojdie
150 ml apa calduta
1/2 lingurita zahar
3 linguri ulei
1 lingurita sare
Amesteci toate ingredientele de la blat si framanti un aluat potrivit de tare si il lasi apoi la dospit 30-40 min.


Dupa ce aluatul a crescut se pune intr-o forma rotunda de tort tapetata cu hartie de copt,se lasa la crescut 20 min si apoi se coace 30 min .Dupa ce s-a racit se taie in doua.




Umplutura:200 gr unt
500 gr branza de vaci
200 gr carnati uscati
 2 rosii
150 gr felii de salam uscat
50 gr masline verzi
150 gr sunca de pui
cateva rosii cherry
200 gr ciuperci oparite



Se amesteca branza de vaci cu untul,se pune sare dupa gust.Crema se imparte in patru parti.
Pui o parte din crema de branza pe blat,apoi un strat de felii de sunca de pui,
putina crema de branza din nou peste sunca si apoi  feliile de carnati
iar putina crema de branza si al doilea blat.


Se imbraca tortul cu crema de branza,asezam pe laterale felii de salam uscat




Deasupra decoram cu salam,ciuperci ,masline verzi,rosii cherry


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...