.

joi, 7 iulie 2011

Moristi cu caise

Ingrediente:1 kg de faina
                  250 gr margarina
                  2 oua
                  lapte cat cuprinde
                  caise si gem de caise   sau prune


Mod de preparare: 150 gr de faina se amesteca cu margarina moale,se imparte in 4 parti si se lasa deoparte.
Restul de faina,ouale,lapte, se amesteca,se framanta un aluat pe care il impartim in doua parti din care intindem foi subtiri pe care apoi se intinde un strat din amestecul de margarina cu faina.Se impatura aluatul ca un plic si se lasa la rece 20 min se repeta inca odata aceata operatie.Procedam la fel cu ambele foi.







Intindem foaia cam de 0,5 cm grosime si o portionam in patrate cu latura de 10cm.Fiecare patrat se taie la colturi pe diagonala cam 3cm punem la mijloc putin gem si apoi caisa cu jumatea in jos,adunam colturile si le prindem cu o scobitoare.










Dam tava la copt 20 min dupa care scoatem scobitorile si pudram cu zahar.

2 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...