Tarta cu crema de iaurt si nectarine
Blat:
-3 oua
- 3 linguri faina
-3 linguri zahar
Pentru crema:
-600 g iaurt
-300 ml frisca
-1 plic gelatina
-4 linguri lapte
2 linguri zahar pudra (sau mai mult, in functie de preferinte)
-2 nectarine decojite taiate cubulet
Pentru decor:
-4 nectarine
-1 plic tort gelee transparent
Blatul il facem din ingredientele de mai sus.Cand este rece il punem pe platou si fixam inelul formei de tort in jurul lui,pentru a monta mai usor tortul. Crema:
Gelatina o punem in lapte sa se umfle. Iaurturile le amestecam cu zaharul pudra, adaugam gelatina pe care in prealabil o topim cu grija.Nu trebuie sa fiarba, doar sa fie calduta si lichida. Incorporam si frisca batuta si adaugam bucati de nectarine. Turnam toata crema si dam la frigider pentru 2 ore, dupa care punem deasupra fructele taiate feliute subtiri si turnam jeleul preparat conform instructiunilor de pe plic. Mai lasam tortul 2 ore, dupa care indepartam inelul detasabil .
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu