Tort cu nuca si pere
Cu acesta postare vreau sa particip la provocarea DULCE ROMANIE care in acesta luna este gazuita de blogul BETTY'S KITCHEN
Blat
5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de apa.
10 linguri de faina,1 ceasca de nuca maruntita(nu macinata).
1 praf de copt,
Crema
1 litru lapte,3 budinci vanilie,100gr margarina,12 linguri zahar.
Cateva pere(4-5),3-4 linguri zahar,1 lingurita scortisoara.
Mod de preparare
Blat: Separam albusurile de galbenus si le batem impreuna cu apa.Adaugam zaharul si apoi galbenusurile.
Adaugam faina pe rand cate o lingura si nucile si praful de copt.
Crema o preparam din budinca dupa instructiuni.
Perele le fierbem in apa cu zahar si scortisoara.
Blatul se taie in doua.Asezam pe platou o felie,o insiropam.Asezam cercul detasbil de la forma de tort si de jur imprejurul peretilor pe interior asezam felii de pere.
Punem jumatate din crema calda.Punem a doua foaie de tort si restul de crema.Decoram dupa preferinta.
Lasam la rece cateva ore apoi desprindem peretele detasabil al formei.A rezultat un tort usor si racoros.
Minunat tortul,l-am vazut la Betty.Felicitari
RăspundețiȘtergere