Tort cu nuca si pere


Cu acesta postare vreau sa particip  la provocarea DULCE ROMANIE   care in acesta luna este gazuita  de blogul  BETTY'S KITCHEN                                                                                                      
 
Ingrediente:

Blat
5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de apa.
10 linguri de faina,1 ceasca de nuca maruntita(nu macinata).
1 praf de copt,

Crema
1 litru lapte,3 budinci vanilie,100gr margarina,12 linguri zahar.
Cateva pere(4-5),3-4 linguri zahar,1 lingurita scortisoara.

Mod de preparare
Blat: Separam albusurile de galbenus si le batem impreuna cu apa.Adaugam zaharul si apoi galbenusurile.
Adaugam faina pe rand cate o lingura si nucile si praful de copt.

 Crema o preparam din budinca dupa instructiuni.
Perele le fierbem in apa cu zahar si scortisoara.

 Blatul se taie in doua.Asezam pe platou o felie,o insiropam.Asezam cercul detasbil de la forma de tort si de jur imprejurul peretilor pe interior asezam felii de pere.
 Punem jumatate din crema calda.Punem a doua foaie de tort si restul de crema.Decoram dupa preferinta.
Lasam la rece cateva ore apoi desprindem peretele detasabil al formei.A rezultat un tort usor si racoros.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

Postări populare