.

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Ciorba de perisoare (1)







Ciorba de perisoare.  Acesta ciorba este foarte des pregatita pentru ca place tare mult familiei. Am folosit aceste cantitati pentru ca la masa erau mai multi musafiri.

Ingrediente


Pentru perisoare:
500gr carne tocata de vitel
5oogr carne tocata de porc
100gr orez
3oua,
o cepa mica,
sare si piper,
verdeata(patrunjel si marar)

Pentru ciorba:
o ceapa,
2 morcovi mai mari,
o telina mica,
1 pastarnac,
concentrata de supa,
bors,
pasta de tomate,
ulei,
2 galbenusuri de ou pentru dres ciorba.





Mod de preparare

Carnea tocata,orezul,ouale,sare si piper dupa gust,putina verdeata tocata,ceapa foarte fin tocata se amesteca bine si se formeaza perisoare mici.
O ceapa mai mare tocata se pune in ulei la calit,se adauga radacinoasele tocate marunt si se lasa sa se inmoaie putin.

Se adauga o lingura concentrat de supa,2-3 linguri pasta de tomate, se lasa sa dea cateva clocote,apoi se reduce focul si se pun perisoarele formate.Se lasa sa fiarba la foc mai mic.

Cand sunt fierte perisoarele se adauga borsul dupa gust,se potriveste de sare.La final se drege ciorba cu galbenusurile batute cu putin lapte sau o lingura de smantana, se pune verdeata si se serveste.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...