.

joi, 2 februarie 2012

Tort cu crema de afine



Blat:
8oua,8 linguri apa,8 linguri ulei,10 linguri zahar,16 linguri faina,1 praf de copt.
Se bat albusurile cu apa,adaugam zaharul,uleiul,galbenusurile.
Amestecam apoi usor cu o lingura faina si praful de copt.Punem compozitia in forma la copt,40 min la foc mic.
Crema:
1 litru lapte,3 plicuri budinca vanilie,200ml frisca,12 linguri zahar,500gr afine.
Preparam budinca,punem 3 plicuri in loc de 2,ca sa iasa crema mai tare.Cand s-a fiert amestecam si afinele si lasam la rece.
Dupa ce s-a racit incorporam frisca batuta.
Am taiat blatul pe 3 locuri,am insiropat cu sirop aromat cu rom.
Am ornat cu frisca.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...