Crema de lamaie cu ananas



In urma invitatiei de a participa la Concursul pentru bloggeri culinari,am decis sa mai pregatesc inca o reteta,dar de aceasta data o "Crema de lamaie cu ananas",o crema fina,matasoasa,cu o minunata aroma de lamaie si bucati crocante de ananas.
Nu am vrut sa folosesc piscoturi si de aceea am pregatit o foaie de blat umpluta cu o minunata dulceata de trandafiri pregatita de mine in casa.
Concursul se desfasoara intre 18 -31 iulie,mai sunt cateva zile in care si voi puteti sa pregatiti ceva bun si sa va inscrieti in concurs.
Produsele SunFood sunt conserve preparate din produse naturale 100%,fara coloranti si conservanti.Produsele SunFood sunt produse ce pot fi folosite atat in alimentatia adultilor cat si a copiilor deoarece au procente scazute de zahar si sare.
Sun Food este unul dintre cele mai importante branduri de conserve din Romania.

Pentru a participa la concursul Gatesc sanatos cu SunFood cu un preparat dulce am pregatit o"Crema de lamaie cu ananas"
Ingrediente:
Blat:
4 oua
4 linguri  de apa
4 linguri de zahar
8 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
1 borcan dulceata de trandafiri
Crema de lamaie:
400 gr zahar
90 gr amidon
1 l apa
4 oua
1 lamaie
1 lingurita esenta de lamaie
1 conserva  compot de ananas Sun Food
10 gr gelatina 
Mod de preparare:
Blat:
Albusurile impreuna cu apa se bat spuma,se adauga zaharul si apoi galbenusurile.Incorporam in compozitie faina si praful de copt.
Intindem uniform compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dupa coacere se lasa la racit si se imparte foaia in trei fasii egale.
Se lipesc cele trei fasii intre ele cu dulceata de trandafiri.


Lamaia se spala bine,apoi se rade coaja si se stoarce zeama.
Ouale,zeama de lamaie si zaharul se amesteca bine.Se adauga amidonul dizolvat  in apa.Se pune la foc mic si se amesteca continuu pana cand se obtine o crema consistenta.Se adauga coaja de lamaie in crema calda.

Se lasa sa se racoreasca bine. Se adauga gelatina hidratata si topita.Ananasul se scurge din zeama si se mai taie bucatele pentru a fi putin mai mici si se amesteca in crema.

Aranjam pe un platou un inel reglabil .De jur imprejur la distante egale asezam fasii de 1 cm gosime taiate din blatul format din cele trei foi lipite intre ele.
Crema se pune in interior,se niveleaza frumos si da la rece 7-8 ore.
Dupa ce a stat la rece,se scoate inelul si se decoreaza cu putina frisca si zmeura proaspata.







Comentarii

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

Postări populare