Prajitura cu bulion
Ingrediente:
Foi:
10 linguri zahar
3 oua
11 linguri de ulei
11 linguri de bulion
1 lingura amoniac
faina cat cuprinde
Se face un aluat din aceste ingrediente din care se coc 4 foi.Aluatul trebuie sa fie usor de modelat,nu trebuie sa se lipesca de maini dar nici prea tare.
Crema:
2 plicuri budinca de lamaie
700 ml lapte
10 linguri zahar
200 ml frisca
zeama de la 1/2 lamaie
Budinca se fierbe si se raceste.Se mixeaza apoi impreuna cu frisca si la final adaugam si zeama de lamaie.Impartim crema in 2 parti.
Pentru a umple foile procedam astefel:
Peste prima foaie intindem un strat uniform de crema.apoi a doua foaie peste care intindem un strat de dulceata de caise sau ce dorim,a treia foaie peste care se intinde crema si apoi ultima foaie.Se impacheteaza in folie si se lasa 6-7 ore cel putin pentru a se inmuia foile ca sa putem taia prajitura.
Pudram cu zahar pudra vanilinat inainte de servire.
Am citit reteta de mai multe ori si nu gasesc sa se specifice ceva de faina ,chiar este fara faina cred ca e imposibil ,eu am retete de prajituri fara faina dar nu de genul acesta ,va rog frumos sa corectati reteta ,va multumesc &God bless
RăspundețiȘtergereMersi ca mi-ai atras atentia.Am corectat!
Ștergereo sa incerc si eu,arata minunat.
RăspundețiȘtergere