Campanie de SARBATOARE





               M-am gandit sa initiez o campanie pentru bloggeri si nu numai.Am denumit-o "Campanie de SARBATOARE" gandindu-ma ca in fiecare luna din an avem un eveniment care este sarbatorit mai mult sau mai putin.Poate fi o sarbatoare religioasa sau o altfel de sarbatoare ce poate fi aniversata.
               Pentru ca se apropie Sf. Valentin  voi incepe de acum campania si va dura o luna incheiata(20 ianuarie-20 februarie) .Cine vrea sa participe si are blog poate sa trimita un comentariu la acesta postare.Prima persoana care trimite comentariul si solicita ca vrea sa fie gazda aceea  va fi urmaoarea gazda a acestei campanii(nimic nu este obligatoriu) si va alege sarbatoarea urmatoare si tema(poate alege o categorie sau mai multe de preparate sau o anume culoare caracteristica acestei sarbatori).
 Cine doreste sa participe va prepara o reteta specifica temei ,o va posta pe blogul personal cu specificatia ca participa la aceasta campanie .Pe adresa laverainbucatarie@yahoo.com  astept un link al retetei si o poza.
De asemeni cine nu are blog si doreste sa participe va putea posta pe pagina de facebook reteta insotita de poze  trimite o reteta preparata in baza temei stabilite pentru acesta luna la adresa laverainbucatarie@yahoo.com Reteta va fi insotita de o poza .Accept doar poze care sa va apartina,nu copiate,pe acelea nu le voi posta.
              Deci am stabilit ca prima sarbatoare   din acesta Campanie va  fi cea de Valentine's Day va astept   cu deserturi sau aperitive . Ca si culoare as vrea sa fie prezent rosul,trandafirii rosii sau inimioare rosii.restul tine de fantezia voastra.      
            Voi aduna intr-o pagina toate retetele voastre .



         In cateva cuvinte un scurt istoric al acesti sarbatori pe care am imprumutat-o si noi.
         Sarbatoarea isi are originea intr-o veche sarbatoare romana transformata in Sf. Valentin dupa numele unui preot. Valentin era un preot in Roma, in perioada in care Crestinismul era o religie noua.
Imparatul din vremea aceea, Claudius II a ordonat soldatilor romani sa nu se casatoreasca sau logodeasca deoarece credea ca in caz contrar soldatii vor dori sa stea mai degraba acasa decat sa lupte in razboaie. Valentin a incalcat decretul imparatului si a casatorit in secret cupluri tinere. Pana la urma a fost arestat, bagat la inchisoare si condamnat la moarte. Valentin a fost decapitat pe 14 februarie. Dupa moarte a devenit sfant iar Roma a mutat sarbatoarea de pe 15 cum era initial pe 14 februarie.
In Slovenia un proverb spune ca Sfantul Valentin aduce cheile radacinilor, asa ca pe 14 februarie plantele si florile incep sa creasca.
Ulterior, 14 februarie a devenit Ziua Indragostitilor iar Valentin e considerat patronul indragostitilor.
In Romania, sarbatoarea traditionala pentru iubiti este Dragobete, care este sarbatorit pe 24 februarie. Este numit dupa un personaj din folclorul romanesc care se presupune ca ar fi fiul Babei Dochia. Parte din numele lui drag, care poate fi gasit si in cuvantul dragoste.
Romania a inceput sa sarbatoreasca si Valentine's day, desi deja avea Dragobetele ca o sarbatoare traditionala.


Va astept cu mare drag sa va spuneti parerea despre acesta "Campanie" si astept inscrierile voastre .

Comentarii

  1. Imi place mult ideea, mai ales ca este vorba de inimioare, voi participa cu mare drag.
    P.s . Daca sunt eu prima care lasa comentariul mi-ar face placere sa fiu gazda lunii viitoare, va pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag Dana,chiar esti prima .
      Ma bucur tare mult ca ai ales sa fii tu urmatoarea gazda.Sper din tot sufletul sa ne iasa ceva frumos .
      Te pup si de asteptam Valentine's day acum!

      Ștergere
  2. Vera draga, am sa ma alatur si eu cu un preparat...cu mare drag . Te pup si mult succes !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigura ca va fi ceva foarte bun si va arata minunat! astept cu drag!

      Ștergere
  3. Multumesc de invitatie, m-am alaturat initiativei.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

Postări populare