Tort cu vin si nuca




Inainte de sarbatori Dr.Oetker mi-a facut un super cadou,multe produse .
Am pregatit pentru Revelion un Tort de ciocolata cu mousse de fructe de padure la care am folosit
cacao,amidon,nuca de cocos,zahar vanilat,praf de copt.
Iata tortul pregatit atunci:
 Pentru ca inca mai aveam produse am mai pregatit un tort  deosebit de bun .Ati vazut ce modesta sunt? ma laud prima!
Va las sa vedeti si apoi sa hotarati voi daca e bun sau nu.

               Tort cu vin si nuca



Ingrediente:
Blat cu vin:
4 oua
150 ml vin rosu
200 gr zahar
400 gr faina
2 linguri miere
150 gr unt
 2 linguri cacao
1 praf de copt
150 gr ciocolata cu lichior de visine
1 lingura zahar vanilinat
Blat cu nuca:
5 oua
300 gr zahar
10 linguri apa
100 gr nuca macinata
200 gr faina
colorant galben
1 praf de copt
 Crema:
 4 plicuri Crema pentru prajituri  cu gust de cafea/brandy
8 linguri zahar pudra
1 l lapte
Decor:
Crema cu gust de cafea/brandy
Trandafiri de decor din napolitana
decoruri din ciocolata alba(facute de mine)
 300 gr ciocolata neagra
100 ml frisca



Mod de preparare:
Blat cu vin:
Mierea se amesteca cu cacaua si zaharul vanilat.Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul.Adaugam amestecul de miere si apoi adaugam vinul.

Dupa ce se omogenizeaza bine adaugam bomboanele de ciocolata rupte in bucati si apoi faina amestecand pana se omogenizeaza bine.


Albusurile se bat spuma si apoi se incorporeaza usor in compozitia cu vin.

Se pune in forma de copt rotunda si se coace 60 min dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca.
Blat de nuca:
 Albusurile impreuna cu apa se bat spuma.Adaugam zaharul si batem pana cand se topeste,apoi se adauga galbenusurile si putin colorant galben.Incorporam nuca,faina si praful de copt.(am folosit colorant pentru a evidentia mai bine blaturile)

 Compozitia se coace in forma de caeeasi marime ca si blatul cu vin.
Dupa coacere se scoate din forma si se lasa la rece.
Ambele blaturi se taie apoi pe jumatate pentru a avea cate doua foi din fiecare.

Crema:
Cele plicuri de crema se pun intr-un bol mai mare,se adauga 8 linguri de zahar pudra si 1 l de lapte.Se mixeaza pana avem o crema spumoasa.
Pregatim un sirop din apa cu zahar si esenta de cafea .
Asezam pe platou un blat de cacao pe care il insiropam,intindem un strat uniform de crema,apoi un blat de nuca,

il insiropam dar mai putin deoarece acesta este mai pufos.Iar un strat de crema

si apoi blatul de cacao,crema si blatul de nuca la final

 Se lasa la rece 2-3 ore.

Ciocolata se topeste si se amesteca cu frisca.Turnam ciocolata peste tort si apoi decoram cu crema de cafea,am asezat pe margine niste trandafirasi de napolitana si la mijloc cateva decoruri din ciocolata alba facute de mine.





Comentarii

  1. Ce dantelarie superba ..... si are ingredientele mele preferate .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Floricelele sunt facute dupa o zi intreaga de munca.Nu sunt ele foarte reusite,sau nu sunt cum am vrut eu sa fie ,dar merg...

      Ștergere
  2. Cata faina se pune la blatul cu vin?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

Postări populare