Tort de nuca cu crema de fructe de padure
Ingrediente:
Blat:
300 gr nuca
250 gr zahar
250 ml apa
5 oua
1 lingura de cacao
1 lingura de faina
Crema:
200 gr fructe de padure
100 gr zahar
200 gr iaurt de fructe
200 ml frisca
5 gr gelatina
Decor:
400 gr ciocolata
150 ml frisca
flori si frunze din pasta de lapte praf
Mod de preparare:
Blat:
Modul de preparare al blatului il gasiti AICI .Singura diferenta este ca am injumatatit cantitatile.
Dupa ce blatul copt s-a racit l-am taiat pe jumatate.
Crema:
Fructele se fierb 5 min impreuna cu zaharul si se lasa la racit.Gelatina se hidrateaza si se topeste ,iar apoi se adauga in iaurt.Frisca se bate spuma .Iaurtul se amesteca cu fructele de padure si apoi cu frisca.
Am umplut tortul cu acesta crema.
Am lasat tortul la frigider 2 ore.
Ciocolata topita impreuna cu frisca se toarna peste tortul scos de la rece.
Se decoreaza cu florile si frunzele.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu