Coada de somn prajita cu sos de usturoi

Am avut un peste (somn) destul de mare,cantarea cateva kg si pentru al gati l-am impartit in mai multe parti.Am pregatit de aceasta data doar coada,care se vede de altfel ca este destul de mare.
Ingrediente:
O bucata (mai mult de 1 kg) coada de somn proaspat
sare si piper
3-4 linguri ulei
4-5 catei de usturoi
1-2 linguri ulei
1/2 lingurita sare
200 gr iaurt

Mod de preparare:
Pestele curatat si spalat bine(frecam pielea cu o mana de sare pentru a scapa de mazga aceea alunecoasa si neplacuta) se sareaza si se pipareaza.Lasam pestele 30 min dupa care il prajim in tigaia gril in  care am pus putin ulei si am incins-o bine.


Servim pestele cu sos de usturoi obtinut din usturoiul pisat cu putina sare,adaugam 2 linguri de ulei si amestecam pana obtinem o "maioneza"peste care adaugam iaurtul. Bineinteles ca este foarte buna alaturi si o mamaliguta calda.








Comentarii

Postări populare