Prajitura cu zmeura si crema mascarpone








 Ingrediente:
Foi:
3 oua
180 gr unt
200 gr zahar
3 linguri miere
600 gr faina
1 plic praf de copt

Crema:
500 gr mascarpone
500 ml frisca
200 gr zahar pudra
1 lingura esenta de vanilie

3 borcane de gem de zmeura

Mod de preparare:
Foi:
Ouale se mixeaza bine cu zaharul.Adaugam untul moale si mierea.Incorporam apoi si faina cu praful de copt.Lasam aluatul impachetat in folie alimentara pentru o ora la frigider.
Impartim apoi aluatul in trei parti egale.Intindem trei foi egale pe care le punem pe hartie de copt pa dosul unei tavi.Se coc la foc rapid.
Lasam foile sa se raceasca.

Crema:
Crema mascarpone rece de la frigider se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie.Frisca se bate si apoi adaugam si crema mascarpone si mixam 4-5 sec.Crema se imparte in trei parti egale.
Gemul trebuie sa fie tinut in bucatarie la caldura pentru a fi mai usor de intins.
Pentru a monta prajitura intindem pe o foaie o paste de crema,apoi punem gemul dintr-un borcan si-l intindem usor.Asezam peste gem a doua foaie si procedam la fel.Asezam si cea de-a treia foaie peste care intindem crema cat mai uniform si deasupra gemul.
Prajitura de da la rece de preferat peste noapte.
Cand se portioneaza se poate decora cu zmeura proaspata si frunze de menta.



Comentarii

  1. Arata extraordinar si dupa reteta imi dau seama cat e de buna , foile cu miere , crema cu mascarpone , zmeura , un deliciu

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand am facut aceasta reteta nu ma asteptam sa fie atat de buna. Va fi de acum pe lista preferatelor mele.O recomand cu mare drag.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

Postări populare