.

sâmbătă, 18 februarie 2017

Covrigi "Bavarezi"




Ingrediente:
500 gr faina
250 ml apa
7 gr drojdie uscata
30 ml ulei
1 lingurita zahar
1 lingurita sare

Pentru oparit:
1 l apa
6 lingurite bicarbonat
2 linguri sare

De presarat: sare mare,susan

Mod de preparare:

Drojdia se amesteca cu 1 lingurita zahar si putina apa calduta.
Adaugam la faina drojdia,sarea si uleiul si framantam un aluat care se lasa apoi la crescut 45 min.
 



 Se imparte aluatul in 10 bucati egale.Se ruleaza pentru a se face un snur lung si subtire.


 Rasucim capetele,le intoarcem si le presam putin.




 Sper ca pozele sa fie destul de explicite in a putea intelege modul de  modelare a covrigilor.

Punem apa la fiert impreuna  cu bicarbonatul si sarea.
Se pun cu grija covrigii in apa in clocot si ii lasam pana se ridica deasupra.Dureaza 1-2 min poate chiar mai putin.
Se scot cu grija cu ajutorul unei spumiere si se pun in tava pe hartie de copt. Se presara cu susan sau sare grunjoasa.
 se dau la cuptor pentru 40 min sau pana se rumenesc.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...