.

duminică, 12 martie 2017

Tort cu crema de iaurt moca si pere







Ingrediente:

Blat:
5 oua
125 gr zahar
1 lingurita esenta de lamaie
70 gr faina
70 gr amidon de porumb
1 lingurita praf de copt

200 gr jeleu de fructe de padure
pere  fierte in vin sau din compot

Crema moca:
250 gr iaurt cremos
50 gr zahar pudra
1 lingura esenta de cafea
1 lingurita ness
400 ml frisca

Decor:
300 ml frisca
 pere  fierte in vin sau din compot
ciocolata rasa

Mod de preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile.Amestecam usor in compozitie esenta de lamaie,si faina impreuna cu praful de copt.Coacem blatul intr-o forma rotunda de 24-25 cm diametru.
Dupa ce s-a racit se sectioneaza pentru a avea doua foi.

Crema moca:
Iaurtul se amesteca cu zaharul ,cafeau si esenta de cafea. Frisca batuta spuma se amesteca la iaurt.

Prepararea perelor:
Curatam perele de coaja si cotor.Le taiem pe jumatate si le punem intr-o cratita.Turnam peste pere 2 cani de vin alb dulce,1 cana de zahar,2-3 bastoane de scortisoara si o steluta de anason.Daca perele nu sunt bine acoprite de lichid mai completam cu apa.Lasam sa fiarba perele sa fiarba aprox 15 min.Se scurg si se lasa sa se raceasca.

Prepararea jeleului:
Fructele de padure se pun in blender impreuna cu 1 cana de zahar.Se pune piureul pe foc pana incepe sa clocoteasca.Se da deoparte si adaugam 1 lingurita de gelatina hidratata si racita.

Prindem un inel detasabil in jurul blatului.Peste prima foaie de blat intindem jeleul din fructe de padure inainte de ase fi racit complet.Asezam jumatatile de pere una langa alta peste jeleu.Intindem crema moca peste pere si asezam al doilea blat. Insiropam acest blat de deasupra cu siropul ramas de la fierberea perelor.Dam la rece cateva ore.
Decoram tortul cu frisca,felii de pere fierte si ciocolata rasa.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...