.

luni, 17 aprilie 2017

Prajitura cu crema de lamaie si bezea






  Ingrediente:
Blat:
3 oua
3 linguri apa
3 linguri zahar
6 linguri faina
1 lingurita praf de copt
 Crema:
2 plicuri budinca de lamaie
700 ml lapte
coaja rasa de la o lamaie
200 gr unt
150 gr zahar

 Bezea:
5 albusuri
10 linguri zahar
2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa.Adaugam zaharul si mixam bine pana acesta se topeste.Adaugam galbenusurile si apoi incorporam amestecand usor faina si praful de copt.
Coacem blatul in tava tapetata cu hartie de copt.Dupa coacere lasam blatul sa se raceasca.
 Crema:
Budinca se fierbe cu laptele si zaharul.Adaugam si coaja de lamaie in crema care fierbe. 
 Lasam budinca sa se raceasca dupa care o mixam impreuna cu untul.
Bezea:
Albusurile se bat spuma la care apoi adaugam zaharul si zeama de lamaie.Batem in continuarea bezeaua la bain marie pana se topeste tot zaharul si bezeaua va capata un aspect lucios.
Pe un platou se aseaza blatul peste care intindem crema in start uniform.
Intindem bezeaua peste crema si decoram cu  ciocolata.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...