.

duminică, 23 aprilie 2017

Salata de oua cu cartofi si ciuperci






Ca mai intotdeauna am vopsit mai multe oua de Paste decat s-ar manca in familia mea. Raman in frigider cateva si trebuie sa le gasesc un mod de a le consuma.Pe langa oua mi-a ramas si un piept de pui prajit.
De aceasta data am ales sa fac o salata ,usoara si satioasa.

Ingrediente:
8 oua fierte si decojite
3 cartofi fierti in coaja in apa cu sare
5-6 fire de ceapa verde
300 gr ciuperci proaspete fierte si racite
1 capatana de salata verde
1 piept de pui prajit in tigaie sau gril
 o mana de creson proaspat


Sos cu maioneza:
2 oua fierte foarte moi
1 lingura cu  mustar
400 ml ulei
2 linguri sos worcestershire
3 linguri apa  calda
50 cascaval ras sau parmezan


Mod de preparare:
Salata spalata se taie marunt,La fel procedam si cu ceapa verde.Cartofii fierti si curatati de coaja se taie cubulete.La fel si ciupercile le taiem cubulete.Ouale se taie in jumatati si apoi felii.Pieptul de pui se taie in cuburi.
Pregatim sosul:
Fierbem aprox 2 min cele doua oua ca sa fie cat mai moi.Le curatam ,mai bine zis le scoatem cu ajutorul unei lingurite si le punem in vasul blenderului.Adaugam mustarul si uleiul.Blenduim 2-3  min pana obtinem o maioneza consistenta.Adaugam sosul  worcestershire,apa calda si blenduim cateva secunde sa amestecam bine. Amestecam acest sos cu cascavalul ras.














Intr-un vas incapator punem  salata,cartofii,ceapa,ciupercile,carnea se amesteca.Adaugam o parte din cresonul taiat  si sosul de maioneza.Daca e necesar mai adaugam sare. La final adaugam si ouale si amestecam usor ca sa nu le distrugem de tot.
Peste salata presaram la servire creson tocat nu prea marunt.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...