.

luni, 10 aprilie 2017

Tort cu crema de iaurt si fructe




Ingrediente:
Blat:(coacem 2 blaturi indentice)

6 oua
6 linguri apa
6 linguri zahar
1 lingura cacao
11 linguri faina
1 praf de copt

Crema:
1 kg iaurt natural
500 ml frisca
300 gr zahar pudra
1 compot de caise
1 compot de ananas
15 gr gelatina

Decor:
400 ml frisca
100 gr crema ganache
200 gr unt
200 gr zahar pudra
bombonele argintii
colorant rosu si verde

Mod de preparare:
Fiecare blat se face din cantitatile indicate si se coace in tava de 30/40 cm.
Albusurile impreuna cu apa se bat spuma.Adaugam zaharul si apoi galbenusurile.Incorporam faina,cacaua si praful de copt.Coacem blatul in tava dreptunghiulara 30-35 min.

Crema:
Fructele din compot se scurg  si apoi se taie cuburi. Zaharul pudra se amesteca in iaurt.Gelatina se hidrateaza si se topeste iar apoi o adaugam in iaurt.Incorporam frisca batuta si apoi fructele.

In jurul unei foi de blat se fixeaza o forma detasabila .Insiropam blatul cu zeama de compot.Punem crema si peste aceasta asezam al doilea blat pe care il insiropam. Acoperim tortul cu folie alimentara si il dam la rece 2-3 ore.

Acoperim tortul cu frisca dupa care trecem la decor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...