Prajitura desteapta cu ulei de cocos si ciocolata




                   Cum sa incep? despre prajitura sau despre uleiul de cocos  ?
Prajitura aleasa de mine sa o pregatesc este una din prajiturile mele preferate. Se pregateste usor , repede,este gustoasa .Am pregatit prajitura  schimband untul normal din lapte de vaca cu ulei de cocos .
Desi  comparativ cu cantitatea mica  de ulei de cocos si cantitatea mult mai mare de ciocolata la care am adaugat si esenta de ciocolata si cacao la final se simte o aroma discreta si placuta de cocos.
Uleiul de cocos este un ulei foarte nutritiv, ce se obtine din continutul nucilor de cocos, ajunse la maturitate.Este ideal si pentru gatit fiind mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte.
Uleiul de cocos Niavis este obtinut prin metode traditionale prin presare la rece. Acesta nu este procesat in niciun fel, astfel încât, dacă constatati mici impuritati, acestea sunt absolut normale, provenind de la nuca de cocos.Uleiul de cocos are numeroase proprietăți nutritive (Vitamina-E, vitamina K și minerale, cum ar fi Fier), este stabil termic, lent în oxidare, rezistent la râncezire, având o durată de valabilitate destul de mare, de până la câțiva ani.

Ingrediente:
800 ml lapte
10 oua
70 gr ulei de cocos
200 gr ciocolata amaruie
200 gr faina
50 gr cacao
150 gr zahar
esenta de ciocolata





Mod de preparare:
Uleiul de cocos se pun  intr-o craticioara pe foc la topit. Se dau apoi deoparte sa se racoreasca insa trebuie sa fie foarte fluid.
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul.Adaugam uleiul de cocos cu ciocolata topita.


Adaugam si esenta de ciocolata si mixam in continuare.


Incorporam in amestec faina si cacaua.


Adaugam laptele si amestecam pana cand compozitia este omogena.


Incorporam usor in amestec si albusurile batute spuma.


Compozitia se pune in tava si se da la cuptor. Se coace aprox 40-45 min la foc mediu.
Se lasa la racit in tava.Se pudreaza cu zahar si se portioneaza.


Rezultatul final este fantastic de bun.


Aceasta prajitura participa la campania #RETETAMEACUCOCOS.

Comentarii

  1. arata tare bine,sa imi opresti si mie o bucatica!

    RăspundețiȘtergere
  2. In ultima perioada am folosit doar ulei de cocos, imi place foarte mult aroma pe care le-o da preparatelor. Insa pana acum n-am avut ocazia sa fac si o prajitura cu ulei de cocos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este intr-adevar foarte buna cu ulei de cocos.Se simte aroma fina de cocos in partea cremoasa a prajiturii.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

Postări populare