.

duminică, 24 septembrie 2017

Prajitura cu prune caramelizate





Ingrediente:
800 gr prune
100 gr zahar
50 gr unt
1 lingurita scortisoara

Blat:
6 oua
180 gr zahar
180 gr faina
1 praf de copt
1 lingura esenta de vanilie

Mod de preparare:
Ungem tava (25/30 cm) cu unt,presaram zaharul si scortisoara.Asezam prunele curatate de sambure cu partea taiata peste zahar.Se da tava la cuptor pentru 15 min la 180 grade C.
In acest timp pregatim blatul.
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana avem o compozitie spumoasa si deschisa la culoare.Adaugam praful de copt si vanilia. Incorporam faina amestecand usor.
Turnam blatul peste prune si dam din nou tava la  cuptor pentru 20 min.
Lasam sa se racoreasca prajitura in tava ,dupa care o rasturnam usor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...